Topul virusilor din calculatoarele romanilor

Aici se discută despre orice.
Post Reply
crockus
Baby
Posts: 17
Joined: Thu, 12 Oct 2006 22:06 05
Location: Iasi, Piata Unirii
Contact:

Topul virusilor din calculatoarele romanilor

Post by crockus » Thu, 09 Nov 2006 08:37 08

Topul virusilor din calculatoarele romanilor

Wall-Street, 09 Noiembrie 2006
E-mailul a ramas in luna trecuta principala modalitate de raspandire a amenintatilor informatice care fac victime “in masa” in Romania, iar in octombrie, in topul celor mai periculosi virusi s-a instalat un nou-venit, informeaza un comunicat al BitDefender, divizia de securitate a Softwin.

In Romania, cel mai raspandit virus al lunii octombrie a fost W32-Stration-BB, un virus de tip “worm” care se raspindeste prin e-mail si afecteaza sistemele de operare Windows

Acest virus inchide aplicatiile antivirus, dupa care trimite un mail infectat catre toate adresele de e-mail din lista de mesaje a aplicatiei Outlook de pe computerul infectat. De asemenea, poate descarca coduri suplimentare de pe Internet, permitand astfel hackerului sa obtina controlul total asupra computerului infectat. Se adauga in Registry pentru a rula de fiecare data cand este pornit computerul.

Pe locurile urmatoare raman virusii “permanenti”, respectiv cei intalniti in toate topurile realizate anterior de BitDefender. Nyxem se afla pe locul al doilea ca raspandire, fiind considerat cel mai periculos virus al anului pana acum. Odata instalat pe calculatorul infectat, virusul sterge documente si alte fisiere sau aplicatii, putand face ca sistemul sa devina inutilizabil. In fiecare zi de 3 a fiecarei luni, Nyxem cauta pe hard-discurile disponibile fisiere cu extensii precum .doc .xls .zip .pdf .pps .ppt .psd .rar.mdb .mde .dmp, sterge continutul acestora si il inlocuieste cu un mesaj de eroare.

Urmeaza cunoscutul Netsky, al carui succes se bazeaza mai ales pe tehnicile de inginerie sociala folosite de autori, foarte bine puse la punct. Mesajul pare sa fi ajuns la destinatar din greseala si include mentiunea ca a fost scanat de un produs antivirus. De asemenea, atasamentul are nume atragatoare, dandu-se drept carti in format electronic, albume ale unor artisti la moda sau imagini cu continut pornografic ale unor celebritati.

Pe locul 7 se mentine virusul anti-manele, care sterge de pe hard-disc melodiile artistilor cunoscuti din acest domeniu.

Gama BitDefender este produsul de referinta al companiei Softwin, avand peste 41 de milioane de utilizatori in mai mult de 100 de tari. Procentul cel mai mare din vanzarile online pentru BitDefender il detin Statele Unite cu 51% din totalul vanzarilor, urmate de Germania (33%), Spania (5%) si Australia (4%).

Conform datelor publicate de companie, gama BitDefender a inregistrat in 2005 un volum de afaceri de peste 30 de milioane de dolari, de 2,5 ori mai mult decat in anul 2004. Prognoza companiei pentru 2007 indica vanzari de 100 de milioane de dolari pentru acest segment. Softwin nu a oferit previziuni pentru 2006.

Softwin va investi in urmatorii patru ani 100 de milioane de dolari pentru cresterea prezentei internationale a diviziei de antivirus BitDefender, au anuntat in oficialii companiei cu ocazia includerii soft-ului BitDefender in clasamentul celor mai bune 100 de produse high-tech din lume, ierarhie intocmita de revista americana PC World.

BitDefender a lansat recent versiunea publica pentru testare a aplicatiei sale antivirus pentru protectia telefoanelor mobile si a echipamentelor digitale de buzunar (PDA), realizat pentru sistemele de operare Symbian si Windows Mobile, ca urmare a inmultirii virusilor care afecteaza aceste echipamente.

http://www.wall-street.ro
Articol publicat in Wall-Street

DARTH
Baby
Posts: 25
Joined: Sat, 03 Nov 2007 10:04 51

Re: Topul virusilor din calculatoarele romanilor

Post by DARTH » Sat, 03 Nov 2007 10:08 38

Virusu' anti-manele nu e cine stie ce. Aia poa' sa faca orice programator C/C++

Marius
RO2NET Admin
Posts: 55
Joined: Tue, 19 Sep 2006 21:20 38
Contact:

Re: Topul virusilor din calculatoarele romanilor

Post by Marius » Mon, 05 Nov 2007 19:35 13

Am avut si eu odata virusul antimanele si chiar isi facea treaba :)

DARTH
Baby
Posts: 25
Joined: Sat, 03 Nov 2007 10:04 51

Re: Topul virusilor din calculatoarele romanilor

Post by DARTH » Fri, 09 Nov 2007 16:48 10

Daca ai prea multe manele in calculator si nu ai timp sa le stergi ... Virusu' anti-man te scapa de ele fara eforturi :D

boetz
Baby
Posts: 30
Joined: Sat, 25 Oct 2008 22:17 20

Re: Topul virusilor din calculatoarele romanilor

Post by boetz » Sun, 26 Oct 2008 10:27 52

ms de informatie ;)

Post Reply