CE a aprobat fuziunea Siemens-Nokia

Aici se discută despre orice.
Post Reply
crockus
Baby
Posts: 17
Joined: Thu, 12 Oct 2006 22:06 05
Location: Iasi, Piata Unirii
Contact:

CE a aprobat fuziunea Siemens-Nokia

Post by crockus » Wed, 15 Nov 2006 08:08 24

CE a aprobat fuziunea Siemens-Nokia

Wall-Street, 15 Noiembrie 2006
Companiile Nokia si Siemens au primit aprobarea Comisiei Europene pentru fuziunea retelelor de telefonie si constituirea unuia dintre cei mai mari jucatori din industrie de pe piata, transmite Reuters citata de NewsIn.

"Comisia Europeana a concluziuonat ca tranzactia nu va afecta negativ eficienta competitiei in zona economica europeana", se transmite in comunicatul CE.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita in luna iunie, insa analistii estimeaza ca se ridica la intre 20 si 25 de milioane de euro. Companiile-mama finlandeza si germana nu vor schimba nici un ban pentru aceasta tranzactie.

Un telefon mobil din cinci este facut printr-o retea Siemens sau Nokia.

"Impactul cel mai mare al tranzactiei va fi resimtit in sectorul retelelor de echipamente mobile, deoarece Nokia desfasoara putine activitati in sectorul telecomunicatiilor fixe", au indicat reprezentantii Comisiei.

Retelele Nokia si Siemens cuprind de la statii radio de baza care permit interconectarea telefoanelor mobile, la dispozitive sofisticate care directioneaza apeluri si traficul mondial de internet.

Fuziunea nu se refera si la domeniul principal de fabricare de telefoane mobile al Nokia.

Unitatile Siemens si Nokia care vor fuziona in raport de egalitate au inregistrat vanzari de aproximativ 15,8 miliarde de euro, in 2005. Entitatea rezultata prin fuziune va deveni cel de-al doilea jucator mondial in sectorul echipamentelor pentru telefonie mobila, respectiv al treilea, in ceea ce priveste infrastructura de telefonie fixa.

Pe piata mondiala a infrastructurilor pentru operatori de telefonie, entitatea se va afla pe locul doi dupa liderul de piata Cisco Systems Inc., rezultat prin fuziunea Alcatel-Lucent si Ericsson, din punctul de vedere al volumului de vanzari. Fuziunea diviziei de retele a Nokia si a unitatii Siemens, in domeniul retelelor de telefonie fixa si mobila, va permite efectuarea unor economii si vor fi reduse pana la noua mii de locuri de munca.

Articol publicat in Wall-Street
http://www.wall-street.ro
http://www.wall-street.ro/articol/IT-C- ... ens-Nokia/

boetz
Baby
Posts: 30
Joined: Sat, 25 Oct 2008 22:17 20

Re: CE a aprobat fuziunea Siemens-Nokia

Post by boetz » Sun, 26 Oct 2008 10:33 14

acus am sa ma uit pe linkuri sa inteleg mai precis ;)

Post Reply