Microsoft se supune in fata UE si modifica Windows Vista

Aici se discută despre orice.
Post Reply
crockus
Baby
Posts: 17
Joined: Thu, 12 Oct 2006 22:06 05
Location: Iasi, Piata Unirii
Contact:

Microsoft se supune in fata UE si modifica Windows Vista

Post by crockus » Mon, 16 Oct 2006 09:25 22

Microsoft se supune in fata UE si modifica Windows Vista

Supusa presiunilor din partea Comisiei Europene si a autoritatilor din Coreea privind incalcarea reglementarilor antitrust, precum si presiunilor din partea furnizorilor si opiniei publice in privinta lansarii la timp a noului sistem de operare Windows, Microsoft a anuntat ca isi mentine intacte datele de lansare pe piata a Vista

Microsoft Corp. a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca a operat modificarile cerute de Comisia Europeana (CE) in privinta Windows Vista, noul soft indeplinind astfel toate cerintele pentru a fi lansat pe piata la data stabilita.

Acest anunt reprezinta o schimbare majora a politicii Microsoft, care in cei peste 30 de ani de existenta a atras nemultumirea competitorilor si a forurilor care reglementeaza concurenta, prin includerea in sistemele sale de operare a computerelor a tot felul de aplicatii oferite si de catre alti producatori software.


Liderul producatorilor software la nivel mondial, a precizat ca Windows Vista va fi lansat si in Europa la aceleasi date ca in restul lumii (noiembrie pentru clientii corporativ si ianuarie 2007 pentru persoanele fizice), Vista intrunind in acest moment toate cerintele CE pentru a putea fi comercializat in spatiul Uniunii Europene (UE).

CE amenintase in repetate randuri corporatia IT ca va interzice comercializarea Vista in spatiul European dupa ce rivalii Microsoft, printer care Google, Adobe sau Symantec reclamasera faptul ca sistemele de operare ale Microsoft ofera deja produse similare cu ale lor, determinand astfel utilizatorii sa nu mai aleaga produsele altor companii IT.

Oficialii Microsoft au mai precizat ca, dupa schimbarile fundamentale la care a fost supus Vista, utilizatorii vor avea posibilitatea sa isi aleaga singuri motorul de cautare sau furnizorul de sisteme de securitate. Microsoft va face de asemenea din documentele de tip XPF un produs care nu va necesita plata unei taxe de licenta, inlaturand astfel avantajul in fata popularului format PDF al Adobe.

Dispute lungi si costisitoare

Microsoft se afla in dispute cu forurile din UE si SUA care reglementeaza concurenta pe piata de ani de zile, fiind amendata de nenumarate ori pana in ziua de astazi, scrie International Herald Tribune. O curte judecatoreasca din SUA a decis in 2000 ca sistemul Windows reprezinta un monopol pe piata si a recomandat ca Microsoft sa isi imparta produsul in doua, si anume in sistemul propriu-zis de operare si in aplicatiile software suplimentare. Dar Microsoft si-a pastrat intact produsul dup ace a castigat un apel un an mai tarziu, software’ul Microsoft fiiind comercializat sub aceeasi forma in SUA.

Gigantul IT nu a reputat aceeasi victorie si in Europa, unde se afla in conflict cu CE de peste doi ani. Forul european a aplicat Microsoft o amenda record de aproximativ 500 de milioane de euro in 2004, obligand de asemenea compania sa isi schimbe modul in care facea afaceri pe teritoriul UE.

Cand si-a dat seama ca Microsoft nu a operat nicio schimbare a sistemelor sale de operare, CE a amendat inca o data compania americana cu aproape 300 de milioane de dolari, adaugand ca daca Microsoft va pastra aceeasi linie de comportament s- ar putea ajunge chiar la interzicerea comercializarii Vista in spatial comunitar pana in momentul cand schimbarile necesare vor fi realizate.

In raspuns, oficialii CE au precizat ca nu pot da unda verde unui produs fara a il analiza, afirmand ca asteapta sa vada noile modificari realizate de Microsoft. Piata europeana reprezinta o treime din vanzarile anuale de aproximativ 15 miliarde de dolari cat reprezinta veniturile Microsoft obtinute din sistemele de operare, analistii estimand vanzari anuale de 8,8 miliarde de dolari pentru noul system Windows Vista.

Sistemul de operare Windows, in diferitele sale versiuni, este folosit de peste 90% din posesorii de computere din lume, Microsoft amanand deja de cateva ori lansarea noului Vista, la a carui dezvoltare s-a lucrat in ultimii cinci ani.

Articol preluat de pe site-ul http://www.wall-street.ro

Wall-Street, 16 Octombrie 2006
Autor: Catalin Stefancu

Marius
RO2NET Admin
Posts: 55
Joined: Tue, 19 Sep 2006 21:20 38
Contact:

Post by Marius » Mon, 16 Oct 2006 15:54 22

Ai testat vista? Eu nu cred ca am sa trec la vista nici cind o sa fie lansat oficial. Ocupa nejustificat de mult resursele sistemului (fara sa am nimic pe el instalat imi ocupa 450MB din RAM) iar grafica aero nu m-i se pare asa de spectaculoasa chiar daca arata mai bine un pci decit vechiul xp.

crockus
Baby
Posts: 17
Joined: Thu, 12 Oct 2006 22:06 05
Location: Iasi, Piata Unirii
Contact:

Post by crockus » Thu, 19 Oct 2006 18:25 42

Nu, nu am testat Vista...
Oricum, pana se vor face "destule" aplicatii pentru Vista, stai...si te uiti... :)

Marius
RO2NET Admin
Posts: 55
Joined: Tue, 19 Sep 2006 21:20 38
Contact:

Post by Marius » Thu, 19 Oct 2006 20:25 44

Intradevar majoritatea driverelor sunt beta.

boetz
Baby
Posts: 30
Joined: Sat, 25 Oct 2008 22:17 20

Re: Microsoft se supune in fata UE si modifica Windows Vista

Post by boetz » Sun, 26 Oct 2008 10:29 54

nush,mia unul Vista numi place ;)

Post Reply